25 let Zelenih Slovenije

Zeleni Slovenije letos obeležujemo 25. obletnico delovanja stranke. Kljub krizi, ki nas je pretresala v devetdesetih letih, smo danes resna in odgovorna stranka, ki ima rešitve za številne odprte probleme, s katerimi se sooča Slovenija danes. Predsednik Vlado Čuš pravi: “Vemo iz izkušenj, da tam, kjer so Zeleni v parlamentu, ljudje bolje živijo.”
Zelene Slovenije smo kot stranko ustanovili 11. junija 1989 v Mostecu v Ljubljani. Od leta 2003 stranko vodi Vlado Čuš, ki pravi, da so Zeleni Slovenije ponovno organizirana stranka, ki želi povezati zeleno opcijo v Sloveniji, pri tem računajo tudi na večjo podporo civilne družbe. “Kar nam je omogočilo preživeti in danes odpreti perspektivo za naprej, je dejstvo, da pri Zelenih Slovenije ne šteje energija evrskega ali dolarskega bankovca, ampak energija iz srca. Ta srčna energija nam je pomagala, da smo preživeli tudi hude krizne trenutke, ko nas je na cedilu pustila tudi pravna država in ko so nas izdali tudi nekateri posamezniki,” je povedal Čuš. “Napeli smo vse sile, da smo stranko potegnili iz krize in danes imamo Zelene Slovenije, ki smo finančno, organizacijsko in kadrovsko urejeni in ki programsko že kar nekaj let uspešno delujemo in se povezujemo v mednarodnem prostoru”, je za STA med drugim povedal Vlado Čuš.
S svojo listo kandidatov bomo nastopili na vseh letošnjih volitvah. Predsednik Čuš pravi: “Želimo omogočiti, da bomo pravilo zlata, ki prevladuje v slovenskem in mednarodnem merilu, v večji meri zamenjali za zlato pravilo narave. To bo ljudem danes in jutri omogočilo dostojno preživetje”.