Alejo Vidal Quadras: “To, da predsednica vlade ploska žaljivkam proti EU, je nekaj kar je potrebno obravnavati.”

“Upamo, da to vzdušje ne bo v škodo neodvisnosti sodstva,” je o resoluciji Evropske ljudske stranke o neuspeli tranziciji v Sloveniji med drugim povedal poslanec v Evropskem parlamentu iz vrst vladajoče španske ljudske stranke. “V Evropski Ljudski stranki sledimo politični situaciji v Sloveniji z veliko zaskrbljenostjo,” je uvodoma dejal. “Prireditev, ki jo je organizirala vladajoča koalicija in kjer so predsednik vlade, predsednik republike in ljubljanski župan sedeli v prvi vrsti, je res nekaj, kar je potrebno obravnavati,” je bil jasen.

“To poveličevanje totalitarizma, poveličevanje komunizma, slike Che Guevarre, ti napadi na tisto, kar imenujejo imperializem in kapitalizem in tudi zelo ekstremno protievropski ton koncerta, kjer pevec pravi, da je EU banda roparjev in da smo gangsterji, kjer premier ploska tem žaljivkam proti Evropski uniji. Neverjetno je, da lahko vlada države članice EU podpira takšne žaljivke proti Evropski uniji,” je poudaril.
Da sprejme takšno stališče proti EU v času, ko ekstremizem in populizem napadata temelje projekta evropskega povezovanja, je neodgovorno s strani slovenske vlade,” je še povedal Alejo Vidal Quadras.