Ali si Vlada kupuje naklonjenost ljudstva?

Slavka Avsenika danes pokopavajo z vojaškimi častmi

Slovenska “mainstream” kultura Slavku (in Vilku) Avseniku v pol stoletja ni bila zmožna izreči dostojnega priznanja, niti Prešernove nagrade za življenjsko delo, danes pa bodo vsi ti “kulturniki” na njegovem pogrebu točili krokodilje solze in se pridušali, kako so ga vedno podpirali, cenili in spoštovali. Ljudje, povejmo na glas: »To je hinavsko do amena«!

Slavku in njegovemu bratu Vilku je uspelo   zgraditi popolnoma nov glasbeni svet in veljata za nestorja narodno zabavne glasbe. S svojim ansamblom sta tlakovala pot novi glasbeni zvrsti, imenovani narodno zabavna glasba. Z njo sta v veliki meri spreminjala tudi podobo evropske popularne glasbe.

Resnični ljubitelji narodno zabavne glasbe in številni oboževalci ansambla Avsenik bodo danes na Slavkovo zadnjo pot prišli zaradi pristne želje, da mu izkažejo spoštovanje. Najvišji državni politični funkcionarji na tovrstnih žalnih slovesnostih vedno delujejo moteče. Še posebej, ko si jemljejo pravico, da suvereno stopijo v prve vrste in kažejo svoj kameleonski obraz.