Blaž Vodopivec, Siol.net: Hvala za Luko Koper

Za stanje v Luki Koper lahko izrečemo kar nekaj zahval, piše Blaž Vodopivec za Siol.net

8. julij 2016

Prvič Mramorju in Dragonji in njuni Strategiji upravljanja državnih naložb, v kateri se bodo državna podjetja kar sama od sebe uspešno upravljala. Tudi Cerarju, pod katerim se slovenski pajdaški kapitalizem bleščeče postavlja na noge. Za vso norišnico je temelje postavil Kučan z ustanovitvijo Foruma 21, veliko pa je pripomogla tudi SDS z imenovanjem kriminalcev na čelo primorskih podjetij.

Zahvale gredo tudi Borutu Jamniku, saj bodo finese iz 27. iteracije njegovega kodeksa upravljanja javnih služb nedvomno pomagale k razrešitvi težavic v Luki Koper ter upravi in nadzornemu svetu SDH, ki še verjame, da se da državna podjetja upravljati učinkovito brez političnega vmešavanja. Ne smemo pozabiti na ministra Gašperšiča, ki je tako zelo vztrajal pri gradnji drugega tira kljub njegovi nerentabilnosti.

Spomniti moramo tudi na slovenske medije, ki mahanju z rdečimi zastavami takoj posvetijo nekaj minut ali pa udarne strani na radiu, televiziji ali v časopisju.

Komu se Vodopivec še zahvaljuje, si lahko preberete na Siol.net.