Brglez naj odstopi zaradi zlorabe položaja

V Republiki Sloveniji ima oblast ljudstvo!

Predstavniki delavcev migrantov so prejšnji ponedeljek v DZ vložili referendumske pobude za tri zakone, ki jih je DZ sprejel na aprilski seji, nato pa v četrtek še za tri. Kot so pojasnili, DZ po njihovem mnenju sprejema dvoumne zakone, zato nameravajo vsakega preučiti in presoditi, ali je v škodo državljanov.

Predsednik DZ Milan Brglez se je samovoljno (ali v dogovoru s svojimi koalicijskimi partnerji – HALO mediji, vas to ne zanima?!) odločil, da ne bo določil roka za zbiranje podpisov v podporo zahtevam za razpis referendumov, ki so jih skladno z Ustavo RS in pozitivno zakonodajo vložili v imenu Sindikata delavcev migrantov Slovenije (SDMS). Če gre za samovoljno odločitev, naj  Brglez odstopi zaradi zlorabe položaja. Če pa gre za koalicijsko odločitev, pa to Zeleni Slovenije ocenjujemo kot poskus uvedbe diktature po znani komsomolski navadi: »Če nam kaj ne ustreza, ni Ustave in ga ni Zakona ali predsednika, ki bi nas v to lahko prisilil!« Grobe uporabe politične moči v državi za zatiranje svobode in svobodne volje ljudi, da svoje stališče izrazijo na referendumu, ni mogoče imenovati drugače kot vračanje v enopartijsko diktaturo.

Pravica in odgovornost civilne družbe in političnih strank  v tem primeru je jasna. Z vsemi demokratičnimi sredstvi ubraniti veljavno ustavno ureditev Republike Slovenije. V Republiki Sloveniji ima oblast ljudstvo!

 

Komentarji