Tradicionalna akcija – delitev sadik

Predsednik Zelenih Slovenije Vlado Čuš, ki vodi tudi Zelene Ptuja, je ob tej priložnosti  predstavil priprave na majske evropske volitve. Kot prva stranka v Sloveniji so zbrali potrebnih tisoč podpisov podpore za sodelovanje na letošnjih volitvah, o čemer osrednji mediji ne poročajo, poročajo pa o tem, da nekateri zdajšnji evropski poslanci še zbirajo podpise za letošnje volitve. “Male stranke so v Sloveniji, kar zadeva medijsko prisotnost stranke, ki jih za večino osrednjih medijev ni,” je povedal Čuš. Sicer pa je prvenstveno govoril o njihovi vsakoletni akciji, s katero želijo Slovence čim bolj osvestiti o pomenu gozda za vsakodnevno življenje. Ena bukev v svojem življenjskem obdobju pridela kar 40 milijonov kubikov zraka, dnevno absorbira ogljikov dioksid in proizvaja čisti kisik. Drevo je neprecenljivo v borbi proti klimatskim spremembam, poleti daje senco, pozimi varuje pred vetrom. Izjemna je tudi vloga lesa v gospodarstvu. Drevesa pa dajejo tudi hrano. To je tisto, kar smo dolžni vedeti in spoštovati. Vsak po svoje, pa mora prispevati k temu, da bo naše gozdno bogastvo ostalo zdravo. »Po količini gozda je Slovenija sicer bogata država, na drugi strani pa je slovenski gozd zelo bolan, dodatno ga je prizadel letošnji žled,« izpostavlja Čuš.

MG, Štajerski tednik
Foto: Foto Kosi