EU Volitve

Zeleni Slovenije ugotavljamo, da ljudje bolje živijo v državah, v katerih imajo v parlamentu stranko Zelenih.

Zeleni Slovenije smo danes vložili listo za evropske volitve, nosilec liste je predsednik stranke Vlado Čuš, ki pravi, da je naš program sprejemljiv za vse in vsem koristi. Ob tem je sedanjim slovenskim poslancem v Evropske parlamentu očital preveliko mero pasivnosti.

Na evropski listi Zelenih Slovenije Čušu sledijo ekonomistka Barbara Cenčič Krajnc, podjetnik Martin Gorjanc, podjetnica Nives Grlj, arhitekt Marko Mitja Feguš, kozmetičarka Tamara Galun, nekdanji vrhunski atlet Franc Branko Vivod in inženirka metalurgije Andreja Galinec.

Čuš je poudaril, da so prva stranka, ki je zbrala dovolj podpisov državljanov za kandidaturo na tokratnih evropskih volitvah, in to brez oglaševanja. Izpostavil je pomen poštene tekme in enakega medijskega obravnavanja na evropskih volitvah, pa tudi v prihodnje na lokalnih in parlamentarnih volitvah. Torej, da se vsem kandidatnim listam zagotovijo sorazmerno enake možnosti predstavljanja programov in kandidatov.

Čuš je prepričan, da imajo Zeleni Slovenije nove rešitve. Obstoječo vladno koalicijo bodo po njegovih besedah ocenjevali skozi tri kriterije: ali bo zaščitila naravne vire Slovenije, ali bo ustvarjala konkurenčno poslovno okolje in ali bo večji del premoženja, ki je bilo tajkunsko prelito v davčne oaze, vrnila slovenskim državljanom.
Zunajparlamentarna stranka Zeleni Slovenije po prepričanju predsednika prinaša nov veter in nov pogled tudi na razvoj EU. Želijo, da pravilo zlata zamenjamo z zlatim pravilom narave v večji meri kot doslej. Torej, da ne gledamo le na ozko ekonomijo, pač pa na trajnostni razvoj.

O izbiri poslancev za Evropski parlament naj odločijo volivci, pravi Čuš, a obenem ocenjuje, da bo hudo narobe, če bo tokratna odločitev podobna državnozborskim volitvam. Zeleni Slovenije namreč ugotavljajo, da ljudje bolje živijo v državah, v katerih imajo v parlamentu stranko Zelenih.

Kandidatna Lista s fotografijami EU volitve 2014

Naš program