Gensko spremenjena hrana povzroča hude deformacije pri živalih

Ne glede na to, da v Evropi vlada splošen odpor do GSO, se gensko nespremenjeno krmo čedalje težje dobi, saj korporacije kot je Monsanto dominirajo na trgu semen. Proizvajalci krme odločajo in kontrolirajo, kaj je na voljo v prodaji.

Ko je danski prašičji rejec Ib Pedersen prvič opazil nenaden porast deformacij in smrti v svoji čredi, se je odločil preveriti, kaj je v hrani, ki jo daje prašičem. In kar je odkril, potrjuje, kar nakazuje naraščajoče število dokazov; to je, da so gensko spremenjeni organizmi (GSO) v živilski krmi odgovorni za naraščajoče število smrti, abnormalnosti, spontanih splavov, prirojenih napak in prebavnih motenj tako pri prašičih kot tudi govedu.
Ko je hrano zamenjal za naravno, ne gensko spremenjeno, so se težave nehale, nekatere celo v nekaj dneh. Tako je Pedersen razložil ekologu Andrewu Wasleyu svojo izkušnjo z GSO hrano. Omenjeni ekolog je sicer že opravil poglobljeno preiskavo o povezavi med GSO in zdravjem živali.

Pedersenov primer ni redka izjema, saj živinorejci po celem svetu poročajo o čedalje več boleznih in smrtih svojih čred, povezanih s hranjenjem z gensko spremenjeno krmo. Še zlasti problematična je hrana Roundup Ready soybeans zloglasnega Monsanta, saj je prepojena s strupenim herbicidom glyphosate, za katerega so že neštete študije pokazale, da povzroča prirojene defekte, moti delovanje hormonov in mnoge druge težave. Kmetje, ki so ukinili GS hrano, poročajo o izjemni izboljšavi zdravstvenega stanja svojih živali, dolgoročno pa jim je to tudi prihranilo denar, saj so bile živali bolj zdrave, temveč tudi bolj produktivne in bolje so se množile.