Imate dovolj krivic in pristojnosti brez odgovornosti?

Zeleni Slovenije
http://www.zeleni.si/imate-dovolj-krivic-pristojnosti-brez-odgovornosti/

Danes jasno vidimo, da iz posledic napačne gospodarske, okoljske in socialne politike ter iz klofut Ustavnega in Evropskega sodišča ter drugih institucij pravne države tisti, ki ste jim (pre!)večkrat zaupali oblast in vodenje države, iz svojih napak niso potegnili nobenega nauka!

Zakaj bi morali moški stari med 55 in 60 let v pokoj, »strici in tete iz ozadja ali ospredja«, stari med  75 in 90 let pa lahko za našimi hrbti določajo našo ter usodo naših otrok in vnukov? Določajo, kdo naj bo predsednik države ali vlade, politične stranke, Ustavnega sodišča, kdo sme med parlamentarne stranke, komu dati tajkunske kredite, koga dati v zapor in koga ne, kdo je sprejemljiv za posamezno funkcijo, župana in še in še. V dominantnih medijih, ki jih plačujemo z obveznim RTV prispevkom ali preko sklada za pluralizacijo medijev, se nam ti osebki pojavljajo (beri vsiljujejo!) že 24 let na 45 podlage. Poglejte v svojo denarnico in se vendar že »streznite« od popitega krvavo rdečega vina. Začnimo misliti s svojo glavo in dopustimo možnost, da se motijo!

Demokracija, pravo, ekonomija, okolje, sociala, osebna svoboda, mediji, ekologija. To niso teme za  partijski sestanek, kjer bi se odločalo po direktivi in s preglasovanjem resnice! To kar je bilo včasih pogoj za kariero, je danes pot na zavod za zaposlovanje! Za mlade in malo manj mlade! Zaradi izmišljenih ideoloških stereotipov (komunisti napredni, ostali vsi zeleni ali desni in domobranci) nam institucionalno in s pomočjo dominantnih medijev onemogočajo nujen korak iz preteklosti v prihodnost. Zato smo danes bolnik Evrope. Ker o nujnih reformah razpravljamo ideološko, nismo izpeljali nobene učinkovite in resne spremembe. Namesto kaj je dobro za državo in narod, naše oblastnike vodi motiv, da je treba “naše” čim bolj zaščititi in “njihovim” čim bolj nagajati. Račun ves čas plačujemo vedno revnejši slovenski narod ter državljani in državljanke Slovenije.

Tudi medijskemu poneumljanju ljudi s strani dominantnih medijev je potrebno postaviti ogledalo. Spomladi so poveličevali vladno zadolžitev za tri in pol milijarde dolarjev. Zakaj niso ob tem državljanom povedali, da bomo za ta dolg vsako leto plačali 200 milijonov dolarjev (celotno podjetje Gorenje je vredno komaj polovico tega zneska za obresti). Izposojeno bomo morali v celoti tudi vrniti, milijardo dolarjev čez pet let in poltretjo milijardo čez deset let. Vsako leto pa plačujemo zgolj obresti. Ta zadolžitev bi morala biti medijski poziv ter alarm vladi in parlamentu k streznitvi in nujnim spremembam, ne pa razlog za slavljenje operativne sposobnosti vlade. Kdo bo plačeval za njihove »podvige«?

Komur do danes ni postalo jasno, kaj se v Sloveniji dogaja in zakaj je potrebno množično na volišča, je to najbrž tudi skoraj nemogoče razložiti. Državljani in državljanke Slovenije, prenehajte igrati vlogo žrtve, za katero smo vsi v politiki isti in kjer se nič ne da spremeniti. To preprosto ne drži! Pridružite se edinemu originalu med zelenimi strankami v Sloveniji. Zeleni Slovenije imamo program za rešitev Slovenije.

Če nam želite pomagati pri delu za uspešno Slovenijo, se nam pridružite.

To lahko storite s klikom na povezavo: POSTANI ČLAN

Zeleni Slovenije

Komentarji