Izjava za javnost, DZ volitve 2014

Spoštovani.

zahvaljujemo se vsem, ki so dali glas Zelenim Slovenije. V volilni kampanji smo predstavili dober, evropsko primerljiv zeleni program, ki bi ljudem in družbi dal novo perspektivo. Opozorili smo tudi na dejstvo, da smo imeli v sedaj že bivšem parlamentu samo leve in desne stranke, pa nobene zelene. Učinek teh strank pa ni prinesel dodane vrednosti Sloveniji, saj smo pristali med najhujšimi bolniki Evrope.

S strani dominantnih medijev je bila pozornost že dobro leto dni usmerjena v iskanje novih obrazov in volilno telo je temu očitno sledilo. Pri odločivah ljudi tako žal niso odločali programi strank, ampak izbrani obrazi, ki so bili medijsko nadpovprečno eksponirani. Da lahko na volitvah permanentno zmagujejo stranke, ki se ustanovijo en mesec pred volitvami, ni dobro spričevalo za stanje demokracije v Sloveniji.

Glede na volilno podporo to nedeljo, smo glede ekološke zavesti v Sloveniji žal lahko upravičeno zaskrbljeni. Volilno telo je spet nasedlo ideološkim delitvam, ki Sloveniji ne bodo prinesle “avstrijskih plač” ter tudi ne “skandinavskega odnosa” do reševanja socialnih vprašanj, varstva okolja in trajnostnega razvoja

Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni, smo pa zadovoljni z našo večjo  prepoznavnostjo, ki smo jo v času letošnje volilne kampanje kvalitativno nadgradili.  To je lahko naš kapital za skorajšnje lokalne volitve, kjer se nadejamo vidnejšega uspeha.

Vse dobro Sloveniji !

Vlado Čuš, predsednik Zelenih Slovenije

Komentarji