Medijska konferenca Zelenih Alpe Adria

http://www.zeleni.si/medijska-konferenca-zelenih-alpe-adria/

Vabimo vas na medijsko konferenco Zelenih Alpe Adria, ki bo v četrtek, 22. maja 2014 ob 12.30 uri v Ljubljani,

Prešernov trg, na stojnici pri Prešernovem spomeniku

Vaši sogovorniki bodo predsednik Zelenih Slovenije in nosilec kandidatne liste na evropskih volitvah g. Vlado Čuš, predsednik Zelenih avstrijske Koroške g. Rolf Holub, predsednik Zelenih Hrvaške Anton Josip Rupnik, deželna poslanka Zelenih avstrijske Koroške ga. Zalka Kuchling in še nekaj pomembnih gostov.

Demokracija, pravna država, gospodarstvo, okolje, sociala, osebna svoboda, mladi, delovna mesta, mediji in prost pretok idej, ekologija, kultura, šport, to so ključne teme za  našo boljšo prihodnost, kjer se ne odloča s preglasovanjem resnice!

Zeleni Slovenije in Alpe Adria vidimo novo pot. Gospodarstvo in družba potrebuje spremembe v samih temeljih. Naš odgovor političnim tekmecem je »Nova zelena politika« (Green New Deal).
Vsebinsko gre za nov gospodarski in industrijski model, ki bo zmanjšal tudi naš ekološki odtis. Enako zmanjšuje socialne neenakosti. Gospodarska rast je pomembna, ne smemo pa je gledati samo ozko skozi profit in koristi najbogatejših članov družbe. Na prvo mesto postavljamo naš planet in ljudi. Naša življenja so vredna več kot le suhoparen podatek o BDP. Želimo, da se gospodarstvo prestrukturira z usmeritvijo na gospodarstvo z nizkimi emisijami ogljika ter usmerjeno v trajnostne proizvode in storitve. Trajnostna energija in skrbno upravljanje naših naravnih virov nam bo dalo učinkovito podporo za večjo kakovost življenja vseh, kar se za industrijo in kmetijstvo 21. stoletja spodobi.
Slovenija in Evropa potrebuje več zelenih delovnih mest. Zeleno gospodarstvo bo zagotovilo številne nove poslovne priložnosti in delovna mesta. Zeleni bomo v sodelovanju z gospodarstvom varuh zagotavljanja finančnih sredstev za raziskave in razvoj ter za spodbujanje podjetništva zelenimi vsebinami.

Naše gospodarsko okrevanje in prihodnja konkurenčnost bosta v največji meri odvisna od trajnostne industrijske politike. Naš predsednik Vlado Čuš se vsa leta bori za zeleni gospodarski preporod v Sloveniji ter za bolj ambiciozno financiranje raziskav s posebno podporo za mala in srednja podjetja.Med prioritete pa postavljamo tudi zaščito naravnih virov v Sloveniji.

In če izhajamo iz teh vprašanj, kako je mogoče, da v Sloveniji ni javne razprave o strateških usmeritvah na področju gospodarstva, okolja in sociale in se nam dogaja, da dober denar mečemo v »jamo brez dna«?!

Komentarji