Dve anketi javnega mnenja, isti volivci, različni rezultati

 Zelene Slovenije v ankete ne uvrščajo, kljub dejstvu, da smo edina resna zelena stranka z 27 letnim neprekinjenim aktivnim delovanjem.

Podpora vladi vztrajno pada ali pa so morda z njenim delom Slovenci zadovoljni? Ali SMC uživa 9,4-odstotno podporo ali ji je ta padla na dobre 4 odstotke? S takšnimi dilemami se človek sreča, ko pogleda rezultate anket na nacionalni televiziji in na komercialni televiziji POP TV. Dve anketi javnega mnenja, povsem različni rezultati. Volivci pa bi naj bili menda isti.

Več kot 56,6 odstotkov vprašanih Slovencev je prepričanih, da Cerarjeva druščina dela slabo – vsaj tako je pokazala javnomnenjska raziskava, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana Pulse. Po drugi strani pa RTV opaža, da je z delom vlade zadovoljnih več ljudi kot aprila, kljub temu da Cerarjevi vladi po njihovih podatkih (oziroma podatkih Vox populi) ne zaupa dobrih 64 odstotkov državljanov. Iz njihovih objav še izhaja, da 27,9 odstotka vprašanih ne ve, katero stranko bi izbrali, 19,4 odstotka jih ne bi izbralo nobene od obstoječih strank, 12,7 odstotka anketirancev pa se volitev ne bi udeležilo.

 

Komentarji