Protest na Roški in Dušan Plut

Na Roški, kjer je bil v času pred slovensko osamosvojitvijo in demokratizacijo, zaprt Janez Janša, so aktualnega premierja k odstopu pozvali bolj ali manj preverjeni politični obrazi.

Med drugimi ste v vašem mediju omenili Dušana Pluta kot prvega predsednika Zelenih Slovenije. Da ne bi prišlo do pomote ali zavajanja slovenske javnosti, pričakujemo, da objavite tudi naše pojasnilo. G. Plut je leta 1993 prestopil v LDS, izdajalsko mu je sledilo tudi pet državnozborskih poslancev Zelenih Slovenije. V nadaljevanju so z vsemi močmi, tudi s pomočjo usmerjenega medijskega »sevanja« takrat in danes prevladujočih medijev, poskušali v združevanje »pogrezniti« našo celotno stranko. Seveda jim to ni uspelo, saj se je zavedno članstvo in simpatizerji Zelenih Slovenije že takrat zavedalo, da gre pri umetni rasti Drnovškove stranke za politično preigravanje in izigravanje volilnega telesa, državljanov in državljank Slovenije. Negativne posledice delovanja te »mega stranke« danes čutimo na vsakem koraku. Posledice takratne sabotaže in izdajstva Zelenih, ki so jo povzročili gospodje »salonske zelene provenience«, pa tudi naša stranka čuti še danes.

Dušan Plut je žal med tistimi slovenskimi politiki, ki menjajo svoja stališča kot ponošene cunje. Ves čas pa se želi kazati v nespremenjeni podobi zavednega slovenskega ekologa in humanista. Politika kot komunikacija skozi manipulacijo mu gre očitno zelo dobro od rok še danes. Slovenska javnost pa ima pravico vedeti, ko ga v medijih omenjate kot prvega predsednika Zelenih Slovenije na nekem ultrapolitičnem shodu manjše skupine ljudi na Roški, da Zeleni Slovenije nismo bili del tega dogodka, ker na tisto lokacijo in v tisto okolje ne spada ne ta dogodek in ne omenjeni ljudje.

Zeleni Slovenije smo na svoji koži doživeli, kaj se ti zgodi, če pravne države ni. Zato podpiramo vse miroljubne proteste, ko gre za zahtevo po ustvarjanju pravne države, ki je Slovenija sicer še nikoli ni imela. Prav tako hočemo tudi mi več posluha za socialno ogrožene, ki jih je sedanja kriza najbolj prizadela. Ne podpiramo pa negodovanja in bleferskih protestov tistih, ki so nas v minulih dvajsetih letih (na 45 let podlage) v največji meri pomagali zapeljati v današnjo situacijo.

Vlado Čuš, predsednik Zelenih Slovenije

Komentarji