SLABA DVOJKA ZA PRVO LETO DELA SEDANJE VLADE

Pravna država na psu, ekonomska svoboda na psu, človekove pravice na psu. Tako Slovenijo ocenjujejo uradne mednarodne raziskave!

Izjemne napore gospodarstva po preživetju, ki se sicer duši pod davki in birokracijo, za kar pa je prva odgovorna vlada, si le-ta pripisuje kot uspeh svoje politike in to celo javno razglaša!In neverjetno veliko sklepov so menda sprejeli. Ja kakšna je pa njihova realizacija in finančni ter drugi pozitivni učinki za državljane/ke in državo Slovenijo?!
Ministrstva oziroma ministri in njihovi sekretarji še vedno mečkajo s predlogi reform. Kdaj bo potem takem sledila izvedba? Spoštovani ministri in ministrice, treba bo iti na teren, med svoje zaposlene, med ljudi z idejami in v podjetja, ter se soočiti z dejanskimi razmerami. Nato pa takoj začeti v resnici in trdo delati za skupen uspeh naše države. Do rednih volitev imate še tri leta, zavihajte rokave in uresničite vsaj ključne obljube po posameznih ministrskih resorjih. Tako se bo pri belem dnevu videlo vaše uspehe, vaša dela pa bodo sama po sebi poskrbela za vašo hvalo.
Nenavadno je, da se resne osebe, kar se od ministrov pričakuje samo po sebi, lotevajo ministrskih funkcij brez svoje ekipe. Posledično se jim dogaja, da se v javnosti večkrat blamirajo z nepoznavanjem ali spreminjanjem svojih stališč. Pomanjkanje izkušenj ne more in ne sme biti izgovor, saj ne gre za novinarja začetnika!
Vladi ne uspeva preprečevanje (ali pa tega noče?), da bi interesne skupine (lobiji, strici in tete, udbomafija, tajkuni,) nastavljali svoje kadre. Ti posledično še zmeraj molzejo državni denar na račun davkoplačevalcev. Če se gremo varčevanja, naj to velja za vse! Torej poziv Zelenih Slovenije sedanji slovenski vladi – prekinite svetovalne, piarovske in odvetniške stroške ter zapravljanje našega težko prisluženega denarja za razkošno reprezentanco in materialne ter potne stroške. Pa ne pozabite na racionalizacijo »neštetih« agencij, skladov in nekoristnih birokratov, ki po nepotrebnem (primerljivo z mednarodnimi standardi kakovosti) zafrkavajo davkoplačevalce za njihov, tj. proračunski denar.
Ko boste uspešno opravili »domačo nalogo«, vas bodo tudi sindikati bolje razumeli, ko boste zatrjevali, da je potrebno zategovati pasove in se iti varčevanje. In ne nazadnje, minimalna plača je res nizka, ampak v resnici so vse neto plače izumirajočega »srednjega razreda« prenizke. Namesto da bi živeli kot v Švici, še zmeraj samo »švicamo«! Bo to res težko razumeti in izpeljati, brez nekih svetovalnih pogodb, funkcijskih analiz in pametovanj v javnih medijih, ki to še zmeraj niso?!

Komentarji