Tisti, ki jih dominantni slovenski mediji protežirajo, so v mednarodnem prostoru brez vrednosti

Revija Forbes se je razpisala o domovini bodoče prve dame Melanie Trump. Avtor prispevka Alejandro Chafuen piše o tem, da je dolga leta deloval v Sloveniji in da ne more dovolj prehvaliti njenih naravnih lepot. Piše, da se imamo Slovenci kulturno in zgodovinsko za Srednjeevropejce, da smo del NATA, Evropske unije in Schengenskega območja.

Forbes tudi poroča, da smo eden najbolj obdavčenih narodov na svetu, saj kar 45 odstotkov prigaranega damo državi. Ugotavlja še, da smo Slovenci demotivirani za poslovna tveganja, imamo slabo demografsko sliko in smo eden najhitreje se starajočih narodov na svetu.

Chafuen ob omembi težkega položaja prebivalcev usmeri svojo kritiko v nedelujoči sistem, kar je posledica zakoreninjenosti v pretekle ekonomske vzorce. Tranzicijska in kvazi intelektualna elita je alergična na idejo svobodne družbe in prostega trga, zato se stvari nikamor ne premaknejo. “Malo je tistih, ki uspejo v Sloveniji, zaradi državne regulacije in tveganega poslovnega okolja, a se še vedno najdejo. Še bolj pa bi bili uspešni v Sloveniji, ki bi sledila ideji prostega trga in svobodne družbe.” svoj prispevek za Forbes zaključi Chafuen.

Zanimivo je, da med vsemi omenjenimi v članku ni niti enega politika iz vladajoče koalicije in njenih satelitov, ki jih sicer slovenski dominantni mediji dnevno protežirajo, med njimi tudi «javna« RTV Slovenije (Ljubljane). Očitno je, da se resni svetovni mediji ne ukvarjajo s slovenskimi »obrazi leta«. Niti ne vedo za njih. Tisti pa, ki so v mednarodni skupnosti pustili dober vtis, so doma najbolj zatirani. Ta članek ogromno pove o slovenski medijski sceni. Vsi, ki so pri nas protežirane politično-strokovne medijske zvezde in komentatorji vseh mogočih zadev, so v tujini ničle. Ti mediji so tu, da za njih prikrivajo in omogočajo tajkunsko privatizacijo in nepravno državo, posledično se srečujemo z vedno večjo revščino. To ve cel svet, a Slovenci so žal do sedaj vedno v večjem delu volili za njih. To moramo v največji meri pripisati neobjektivnim medijem, ki ne sporočajo prave slike, ampak tisto, zrežirano od prikritih  oblastnikov te države. Vsi se potrudimo, da bomo »odpihnili« to medijsko meglo in bodo ljudje vedeli za resnico.