Zeleni Slovenije na ladji Greenpeace

Vlado Čuš, predsednik Zelenih Slovenije: »TEŠ6 je eden največjih slovenskih nategov, kar se tiče okolja in zapravljanja davkoplačevalskega denarja. Sloveniji bo prinašal stalno izgubo in delal škodo okolju. Ljudje, ki so ga omogočili, pa danes govoričijo o trajnostnem razvoju.

Zeleni Slovenije smo danes na povabilo  Greenpeace-a Slovenije gostje na ladji Rainbow Warrior III v Kopru.

Mednarodna organizacija Greenpeace, ki že več kot štirideset let izvaja kampanje za zaščito okolja, je na krovu svoje znamenite ladje, tokrat privezane ob pomol koprskega potniškega pristanišča, pripravila srečanje s slovenskimi gospodarstveniki in politiki.
Greenpeaceova ladja Rainbow Warrior III je prva ladja, ki je bila zasnovana in izdelana posebej za Greenpeace. Je ena izmed najbolj okolju prijaznih jadrnic doslej izdelanih na svetu in kot taka uteleša nove tehnologije in okolju prijazen razvoj. Obisk ladje je odlična priložnost za pogovor o viziji razvoja Slovenije v bližnji prihodnosti.

Kratka predstavitev Greenpeace v Sloveniji
Greenpeace je neodvisna globalna organizacija, ki si preko kampanj prizadeva za spremembo odnosov in vedenja, zaščito in ohranitev okolja ter za promocijo miru. Za svoje delovanje ne sprejema finančnih sredstev inštitucij EU, vlad, korporacij ali političnih strank.

Podpirajo, volijo pa Zelenih Slovenije ne

Greenpeace si prizadeva za smer razvoja Slovenije, ki bo zagotavljala uspeh in blaginjo njenim prebivalcem ter bo hkrati skladna z omejitvami naravnega okolja. Pot do cilja vidijo enako kot Zeleni Slovenije v trajnostnem razvoju, izrabi obnovljivih virov energije in energetski učinkovitosti. Prebivalke in prebivalci Slovenije se menda tega že zavedajo, tako kaže tudi najnovejša raziskava javnega mnenja. Očitno pa tega na volitvah še niso sposobni potrditi in pripoznati za prioriteto, ki lahko edina prinese gospodarstvu, okolju in sociali nove razvojne energije.

Bo krov Mavričnega bojevnika navdihnil slovensko politiko in gospodarstvo?

Pogovora o zelenem gospodarstvu se je med drugim udeležil tudi predsednik Borut Pahor, ki je med drugim izjavil, da je trdno prepričan o pomenu trajnostnega razvoja. Nadalje še je izpostavil, da si bo osebno po najboljših močeh prizadeval, da bo nova vlada ustrezno omogočila trajnostni razvoj v Sloveniji. Zeleni Slovenije ga bomo držali »za besedo«.

Zeleni Slovenije, greenpeaceZeleni Slovenije, greenpeace

Zeleni Slovenije, greenpeace