Zeleni Slovenije obeležujemo 25 let delovanja

Zeleni Slovenije bomo danes s slavnostno akademijo na Ptuju obeležili 25. obletnico delovanja stranke. Kljub krizi, ki nas je pretresala v devetdesetih letih, smo danes resna in odgovorna stranka, ki si prizadeva za ponoven vstop v parlament. Predsednik Vlado Čuš pravi: “Vemo iz izkušenj, da tam, kjer so Zeleni v parlamentu, ljudje bolje živijo.”

Zelene Slovenije smo kot stranko ustanovili 11. junija 1989 v Mostecu v Ljubljani. Od leta 2003 stranko vodi Vlado Čuš, ki pravi, da so Zeleni Slovenije ponovno organizirana stranka, ki želi povezati zeleno opcijo v Sloveniji, pri tem računajo tudi na večjo podporo civilne družbe. “Kar nam je omogočilo preživeti in danes odpreti perspektivo za naprej, je dejstvo, da pri Zelenih Slovenije ne šteje energija evrskega ali dolarskega bankovca, ampak energija iz srca. Ta srčna energija nam je pomagala, da smo preživeli tudi hude krizne trenutke, ko nas je na cedilu pustila tudi pravna država in ko so nas izdali tudi nekateri posamezniki,” je za STA danes med drugim povedal Vlado Čuš.

S svojo listo kandidatov bodo nastopili tudi na letošnjih predčasnih parlamentarnih volitvah. Po besedah Čuša, ki bo nosilec liste, so že zbrali dovolj podpisov, zato bodo prihodnji teden predstavili kandidate in program. “Želimo omogočiti, da bomo pravilo zlata, ki prevladuje v slovenskem in mednarodnem merilu, v večji meri zamenjali za zlato pravilo narave. To bo ljudem danes in jutri omogočilo dostojno preživetje.”