Zeleno je seksi

http://www.zeleni.si/zeleno-je-seksi/

Rachel McAdams je zagovornica »zelenega življenjskega stila«

Prepričana je, da je zeleno seksi. Da bi to spoznanje lahko delila s čim več ljudmi,je pričela urejati tudi spletno stran pod istim naslovom. Na njej svetuje, kako lahko z malimi spremembami v vsakdanjem življenju pomagamo našemu planetu Zemlji in pri tem prihranimo tudi precej denarja ter izboljšamo zdravje.

Kanadska igralka Rachel McAdams, ki ste jo lahko gledali tudi v filmu “Scherlock Holmes” Guya Ritchija, je s svojima dvema prijateljicama pričela urejati spletno stran že v letu 2010 in je v celoti namenjena zaščiti okolja. Tako se je pridružila svojim igralskim kolegom Leonardu DiCapriju, Daryl Hannah in Woodyju Harrelsonu, ki že dalj časa na svojih spletnih straneh promovirajo trajnostni način življenja in ravnanje do planeta Zemlja po vzoru dobrega gospodarja.

Rachela želi s spletno stranjo “Zeleno je seksi”, spodbuditi ljudi, da naredijo v svojem življenju male spremembe, ki paimajo na koncu velik vpliv. Na vprašanje zakaj je to seksi, igralka odgovarja: “Ker je biti dobro informiran seksi. Biti odgovoren do okolja je seksi. Skrbeti za dobre ekološke rešitve je seksi. Zeleno se splača. Delati razliko je seksi. Zeleno je nasploh seksi”.

Kolo namesto avtomobila

U svoji biografiji na spletni strani Rachel McAdams opisuje, kako se je njena ljubezen do planeta Zemlja začela že v otroštvu, ko je poletja preživljala v leseni kolibi, plavala v Velikim kanadskim jezerih in se s kolesom prevažala po soseščini. Pozimi se je sankala po in gradila snežene trdnjave. S kolesom se najraje prevažaše danes, pa tudi na sneg gre zmeraj, ko se ponudi priložnost.

Redno skrbi za zmanjšanje svojega zemeljskega nožnega odtisa in podpira organizacije, ki se ukvarjajo s pogozdovanjem. V svoji hiši koristi “zeleno” energijo, pove pa tudi, da je razvila obsesivno kompulzivno motnjo, tako daizključuje iz električne vtičnice vse, čim je možno. Sanja o tem, da bo nekega dne živela v hiši na drevesu in sama proizvajala hrano za svoje preživetje.

Prevedla: Silva Čuš

Kozmetični studio Olimpic

 

Komentarji