Spoštovani,
Svetovno zeleno gibanje je pognalo korenine tudi na naših tleh in tako smo v Mostecu pri Ljubljani 11. junija 1989 ustanovili Zelene Slovenije kot stranko, ki se je takoj aktivno vključila v aktualno politično življenje Slovenije. Nastali smo torej v času, ko so nastale tudi druge demokratične stranke, ki so se udeležile prvih demokratičnih volitev 1990. Na prvih demokratičnih volitvah leta 1990 nas je podprla desetina Slovencev in Slovenk ter državljanov in državljank Slovenije.

Kmalu se bo začel shod v Kanalu ob Soči. Zeleni Slovenije podpiramo prizadevanja občank in občanov po čistem in zdravem okolju ter smo jim na voljo za vso morebitno podporo.

8. februar je slovenski kulturni praznik - v spomin na leta 1849 umrlega pesnika, doktorja Franceta Prešerna, ga imenujemo tudi Prešernov dan. Želimo vam lepo preživet dan in da bi skupaj skrbeli za slovensko besedo, jezik ter kulturo in to tudi ohranjali.