Pripravljeni smo na volitve

Zeleni Slovenije pripravljeni na morebitne predčasne parlamentarne volitve in z željo po enotnem nastopu zelenih strank, iniciativ in gibanj.

Zeleni Slovenije pravimo, da lahko vsak ustanovi svojo stranko, saj je to ustavna pravica in kategorija. Hkrati pa se zavedamo, da razdrobljenost ne vodi nikamor, še posebej zato, kar mnogim kapitalskim in staropolitičnim veljakom ne ustrezamo.
Tudi zaradi tega smo v jeseni 2018 združili tri zelene stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, Zeleno koalicijo in Združene zelene v svojo matico - Zelene Slovenije. Prvi rezultati tega so se poznali na parlamentarnih volitvah 2018, ko je stranka dosegla najboljši rezultat po letu 1996, nadgradila pa ga je s 2.23% na evropskih volitvah 2019 in s tem resno nakazala kandidaturo na parlamentarnih volitvah in vstop v le tega.
Pred meseci smo tudi podpisali dogovor o zelenem sodelovanju s SMS - Zeleni Evrope in se že udeležili prvih aktivnosti evropskih zelenih na Finskem in v Belgiji. Veseli nas, da se sodelovanje krepi in da smo partner evropskega zelenega gibanja.
Sami si želimo povezovanja in enotnega delovanja ter nastopa vseh zelenih sil v Sloveniji in verjamemo, da je to edini način zelenega preboja v Sloveniji. Tako smo na civilno družbo, stranke in gibanja, ki imajo v programu zeleno ter aktivne posameznike naslovili pobudo za sodelovanje in pogovore o sodelovanju. Res je, da smo v preteklem letu z delom na terenu in ustanavljanjem novih odborov dosegli, da imamo danes v članstvu 24 mestnih in občinskih svetnikov ter tudi enega župana - rezultat, s katerim se ne more pohvaliti marsikatera parlamentarna stranka.
Naša vrata so odprta za vse, ki si želijo zdravega življenjskega okolja, čiste pitne vode in slovenske hrane v svojih domovih ter si želijo graditi politiko za danes in jutri ter ne za včeraj.
Temu primerno smo formirali volilni štab, ki bo vodil postopke priprav na morebitne predčasne volitve. Ob tem volivkam in volivcem sporočamo, da dobro premislijo, komu bodo namenili svoj glas, saj je stalno voliti isto in pri tem pričakovati drugačne rezultate, milo rečeno utopično.
Vabljeni k sodelovanju.

Kontaktni podatki

  • Zeleni Slovenije, Mestni trg 4, 2250 Ptuj
  • 040 328 613
  • zeleni@zeleni.si
  • www.zeleni.si

Sodelujemo z Evropsko zeleno stranko

EGP Logo 2017