Javno pismo strani Levica ob padcu Vlade Marjana Šarca

01. 03. 2020

Spoštovani prvak stranke Levica g. Luka Mesec,

Razlog vzpostavitve nove koalicije je izključno nezadostna podpora trenutni koaliciji in predsedniku vlade v odstopu, za kar nosi vaša stranka največjo odgovornost. Nenazadnje ste pri glasovanju o ministrici Mlinarjevi javnosti jasno pokazali, da se raje priključite glasovalnemu telesu desnice, kot da podprete predlog predsednika vlade, ali pa se vsaj vzdržite.
Kot je zapisano v naslovu, ste prav Vi, poslanke in poslanci stranke Levica edini, ki lahko omogočite ali preprečite izvolitev nove vlade.
Tega seveda ne boste dosegli s populizmom ali z glasovanjem proti, saj zna vsak otrok prešteti število poslancev nove koaliciji. Zato Zeleni tega ne moremo razumeti drugače, kot populizem in norčevanje iz tistih, ki so se poistovetili z vrednotami, ki bi jih morali zagovarjati in vam zaupali glas na volitvah.

Edini način, da preprečite izvolitev novega mandatarje je, da slovenskemu narodu pokažete, da ste zrela stranka, sposobna priznati svoje napake in da zberete vso modrost in pogum, ki ju premorete ter se predsednicam in predsednikom strank trenutne koaliciji iskreno opravičite in jim ponudite podporo do konca mandata, v kolikor sami predlagajo mandatarja za sestavo nove vlade.
V kolikor ne mislite iskreno in vam izvolitev Janeza Janše za mandatarja dejansko ustreza kot nov poligon za izživljanje populizma, vas seveda razumemo.
V tem primeru, torej, da niti ne poskusite z opravičilom in javno priznate krivde za nastale razmere, v celoti prevzemate vso odgovornost za uvedbo obveznega služenja vojaškega roka. Odgovornost, ki jo prevzemate, pomeni tudi morebitno pošiljanje prisilno vpoklicanih mladih fantov, celo najstnikov, na bojišča v Iraku in Afganistanu.

Kontaktni podatki

Zeleni Slovenije
Mestni trg 4, 2250 Ptuj

e-pošta: zeleni@zeleni.si

Želim sodelovati

Včlani se

Povezave

Sledi nam na omrežjih

Copyright 2022 © Zeleni Slovenije. Vse pravice pridržane.
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram