Zgodovina stranke

Zeleni Slovenije pravimo, da lahko vsak ustanovi svojo stranko, saj je to ustavna pravica in kategorija. Hkrati pa se zavedamo, da razdrobljenost ne vodi nikamor, še posebej zato, kar mnogim kapitalskim in staropolitičnim veljakom ne ustrezamo.
Tudi zaradi tega smo v jeseni 2018 združili tri zelene stranke Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, Zeleno koalicijo in Združene zelene v svojo matico - Zelene Slovenije. Prvi rezultati tega so se poznali na parlamentarnih volitvah 2018, ko je stranka dosegla najboljši rezultat po letu 1996, nadgradila pa ga je s 2.23% na evropskih volitvah 2019 in s tem resno nakazala kandidaturo na parlamentarnih volitvah.
Pred meseci smo tudi podpisali dogovor o zelenem sodelovanju s SMS - Zeleni Evrope in se že udeležili prvih aktivnosti evropskih zelenih na Finskem in v Belgiji. Veseli nas, da se sodelovanje krepi in da smo partner evropskega zelenega gibanja.
Sami si želimo povezovanja in enotnega delovanja ter nastopa vseh zelenih sil v Sloveniji in verjamemo, da je to edini način zelenega preboja v Sloveniji. Tako smo na civilno družbo, stranke in gibanja, ki imajo v programu zeleno ter aktivne posameznike naslovili pobudo za sodelovanje in pogovore o sodelovanju. Res je, da smo v preteklem letu z delom na terenu in ustanavljanjem novih odborov dosegli, da imamo danes v članstvu 24 mestnih in občinskih svetnikov ter tudi enega župana - rezultat, s katerim se ne more pohvaliti marsikatera parlamentarna stranka.
Naša vrata so odprta za vse, ki si želijo zdravega življenjskega okolja, čiste pitne vode in slovenske hrane v svojih domovih in ki želijo graditi politiko za danes in jutri ter ne za včeraj.
Da povezovanje in sodelovanje pozdravljajo tudi Slovenke in Slovenci, pa se pozna tudi na volitvah. Na parlamentarnih volitvah 2018 je stranka dosegla najboljši rezultat po volitvah 1996, na volitvah v Evropski parlament 2019 smo dosegli 2,23% in s tem resno napovedali kandidaturo za vstop v parlament na naslednjih parlamentarnih volitvah.
Prav tako pa smo formirali volilni štab, ki bo začel s postopki priprav na morebitne predčasne volitve. Ob tem volivkam in volivcem sporočamo, da dobro premislijo, komu bodo namenili svoj glas, saj je stalno voliti isto in pri tem pričakovati drugačne rezultate, milo rečeno utopično.

Vabljeni k sodelovanju.

Kontaktni podatki

Zeleni Slovenije
Mestni trg 4, 2250 Ptuj

e-pošta: zeleni@zeleni.si

Želim sodelovati

Včlani se

Povezave

Sledi nam na omrežjih

Copyright 2022 © Zeleni Slovenije. Vse pravice pridržane.
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram