Zavajanje javnosti

21. 05. 2024

V Odmevih 20.5.24 je g. Zorko (Valicon) z javnostjo delil mnenje, s katerim sta bili stranka Zeleni Slovenije, s tem pa tudi Stranka mladih Zeleni Evrope označeni kot obrobni stranki v primerjavi s stranko Vesna.

Nad izjavo predstavnika podjetja Valicon smo bili presenečeni, saj ne temelji na javno preverljivih dejstvih ampak verjetno na nekih osebnih razmišljanjih, saj javno dostopni podatki govorijo ravno obratno.

V kolikor lahko na volitvah v DZ dopuščamo možnost taktiziranja volivcev, pa tega zagotovo ne moremo trditi za lokalne volitve, na katerih je bilo izvoljenih bistveno manj  občinskih svetnic oziroma svetnikov stranke Vesna, kot Stranke mladih Zeleni Evrope, ki sodeluje na listi Zelenih Slovenije na volitvah v EP, kot tudi samih Zelenih Slovenije.  Stranka Vesna ima podatkih DVK namreč zgolj 5 izvoljenih občinskih svetnikov, kar je manj tako od Zelenih Slovenije, ki jih imajo 8, kot tudi od Stranke mladih Zeleni Evrope,ki imajo 7 izvoljenih občinskih svetnikov in enega župana. Tako imamo Zeleni stranki, ki skupaj nastopamo na listi Zelenih Slovenije 15 občinskih svetnikov in 1 župana, Vesna pa le 5 občinskih svetnikov in nobenega župana, čeprav so imeli toliko kandidatov za župane, kot Stranka mladih Zeleni Evrope in Zeleni Slovenije skupaj.

Kontaktni podatki

Zeleni Slovenije
Mestni trg 4, 2250 Ptuj

e-pošta: zeleni@zeleni.si

Želim sodelovati

Včlani se

Povezave

Sledi nam na omrežjih

Copyright 2022 © Zeleni Slovenije. Vse pravice pridržane.
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram